Daisy Edgar-Jones (Normal People, Where the Crawdads Sing) gaat mogelijk Elizabeth Bennet spelen in een nieuwe big-budgetserie op Netflix van Jane Austens Pride and Prejudice. Volgens Daily Mail Online is de actrice in volop in onderhandeling met de streamingdienst over deze rol. Netflix heeft de serie nog niet aangekondigd.

Het ziet ernaar uit dat we volgend jaar enorm verwend worden met nieuwe series die met Austen te maken hebben. Gisteren meldden we al dat The Other Bennet Sister, de roman van Janice Hadlow over Mary Bennet uit Pride and Prejudice, een 10-delige BBC-serie wordt, en dat Miss Austen van Gill Hornby al bijna klaar is om uitgezonden te worden. Daar komt nu Pride and Prejudice door Netflix bij. De laatste verfilming van Janes meest populaire boek stamt uit 2005.

Script Pride and Prejudice

De Daily Mail meldt dat het script geschreven is door de populaire (roman)schrijfster Dollly Alderton, die eerder het script schreef voor de verfilming van haar eigen memoir, Everything I Know About Love. Volgens de krant zal ze trouw blijven aan het bronmateriaal: de serie speelt zich af in regencytijd en volgt zo nauwkeurig mogelijk de gebeurtenissen in het boek. Het lijkt daarmee dat Netflix zijn les heeft geleerd. In 2022 kwam de streamingdienst met een verfilming van Persuasion die met veel aanpassingen aan het verhaal en personages een jonger publiek probeerde aan te spreken en bij veel Austen-liefhebbers daarom niet in goede aarde viel.

Hoe zit het met Mr Darcy?

Daisy Edgar-Jones als Elizabeth Bennet zou een fantastische casting zijn. Maar hoe zit het met Mr Darcy? Helaas is nog niet bekend wie het aandurft om die iconische rol op zich te nemen en daarmee in de voetsporen zal treden van Colin Firth (1995, zie foto) en Matthew Macfadyen. Zodra we meer weten, lees je dat natuurlijk hier! En ondertussen: wie zou jij graag in deze rol willen zien? Laat het weten in de comments, dan kunnen we snel met de audities beginnen 😉