Superleuk nieuws! Vanaf 6 november ligt een volledig herziene uitgave van mijn reisgids Het Engeland van Jane Austen in de boekhandel. Heb jij eerder geen exemplaar weten te bemachtigen? Of wil je voor het Austen-jubileumjaar 2025 een volledig geüpdatete nieuwe gids met nieuwe (film)locaties? Pre-order ‘m dan vandaag nog (en als je wil, signeer ik ‘m voor je).

Je kunt het boek vooruitbestellen via de webshop van mijn persoonlijke site karinquint.nl. Je kunt daar overigens ook mijn romans kopen. Bij drie boeken of meer is verzending gratis.

Cover van Het Engeland van Jane Austen met bruggetje Stourhead Garden.

Wat is er nieuw in deze gids?

Het Engeland van Jane Austen verscheen in 2014 en kreeg een herdruk in 2016. In 2019 kwam de Engelse editie uit. Sinds die tijd is de gids niet meer in het Nederlands verkrijgbaar. Met het 250ste geboortejaar van Jane Austen in het vooruitzicht, leek het uitgeverij Gottmer en mij een goed idee om de gids opnieuw uit te brengen en daar de filmlocaties van ‘Emma’ (2020), ‘Sanditon’ en ‘Persuasion (2022) aan toe te voegen. Want 2025 wordt een geweldig jaar voor een Austen-pelgrimage (en eigenlijk is ieder jaar dat)!

Dus ben ik dit voorjaar weer op weg gegaan om oude en nieuwe locaties te bezoeken en te beschrijven. Mijn favoriet? Ik kan niet kiezen tussen Firle Place (Emma 2020), Iford Manor (Sanditon) en Chavenage (Emma 2020). En dan heb ik het nog niet eens over West Wycombe House, dat in maar liefst 4 Austen-gerelateerde producties te zien is.

Ik heb niet alleen nieuwe locaties toegevoegd, maar ook alle locaties die in de gids staan gecontroleerd op actualiteit. De gids is dus helemaal klaar voor het Jane Austen jubileumjaar.

Ik ken de gids niet, wat is het?

Ontdek Engeland door de ogen van Jane Austen en haar werk met deze Dominicus-reisgids en verken filmlocaties, plekken uit Austens boeken en uit haar leven. In Het Engeland van Jane Austen vind je alle bijzondere locaties die belangrijk waren voor Jane Austen; van de plaatsen waar ze woonde tot plekken waar ze op bezoek of op vakantie ging. Ontdek ook de locaties waar films en series zijn opgenomen, zoals die van de verschillende bewerkingen van Pride and PrejudiceSense and Sensibility en Emma. Voor Austen-fans is deze reisgids het perfecte hulpmiddel voor een echte Austen-pelgrimage. Maak kennis met het leven en werk van een van de meest geliefde schrijfsters ter wereld en laat je de weg wijzen naar de mooiste en verrassendste plekjes in Engeland.