Ben je geïnteresseerd in re-enactment, Jane Austen, historische mode en accessoires? Kom dan op zaterdag 2 november naar de Historische Markt in Druten! Dit is een minibeurs waar je historische spullen uit de periode 1600 tot 1900 kunt kopen, zoals boeken, costume jewellery, kleding, hoeden en historische militaria. Daarnaast worden workshops en lezingen gehouden.

Minibeurs

Historische kleding, fournituren, mooie stoffen, herenpruiken, sieraden en nog veel meer vind je op zaterdag 2 november op de Historische Markt van The Meryton Society. Deze vereniging houdt zich bezig met het uitbeelden van de periode 1795-1820, met de nadruk op Groot-Brittannië. De schrijfster Jane Austen is de ‘patroness’/inspiratiebron van deze society.

De markt wordt gehouden van 10.00 tot 17.00 uur. De locatie is Wijkcentrum de Doorkijk, Langstuk 2, 6651 HZ in Druten.

Workshops en lezingen

Tijdens de Historische Markt kun je ook een workshop of lezing bijwonen. Er worden regency-dansworkshops gegeven, je kunt pinwheel-knopen leren maken of meer leren over Lodewijk Napoleon – eerste koning van Nederland – of de Slag bij Waterloo in een van de lezingen.

Kaartverkoop

Toegang tot de Historische Markt is gratis. Voor de lezingen en workshops wordt een bescheiden vergoeding gevraagd. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Meer informatie en kaartverkoop vind je op de website van The Meryton Society.